Durham, NC

Southpoint Glen

WONINGEN: 346

Terug naar overzicht

In 2018 is het Southpoint Glen complex aangekocht op basis van een businessplan gericht op het moderniseren van de gebouwen alsmede het interieur van de individuele woningen. Om de uitstraling van de gebouwen te vernieuwen zijn de originele houten ‘sidings’ vervangen met duurzame ‘Hardiplank’ welke geschilderd zijn in een nieuwe kleurstelling.

Niet lang na de aankoop van het complex werd de mogelijkheid geboden om het nabij gelegen kleinere Sutton Place complex aan te kopen (nu beter bekend als ‘Trails at Southpoint Glen’) welke nagenoeg geheel bestaat uit geschakelde huurwoningen, zonder de aanwezigheid van algemene voorzieningen. Door de marketing van beide complexen te combineren ontstond een complementaire samenstelling van type huurwoningen en ontstond ook de mogelijkheid om een uitgebreid pakket algemene voorzieningen aan te bieden bij alle woningen. Het samenvoegen van de operationele werkzaamheden heeft tevens geleid tot een aanzienlijke besparing op de kosten, hetgeen bijdraagt aan de waarde ontwikkeling van beide complexen.

Met nagenoeg het gehele businessplan geïmplementeerd is ervoor gekozen om te profiteren van de aantrekkelijke (kapitaal)marktomstandigheden en is het Southpoint Glen complex, samen met het Trails at Southpoint complex reeds in 2022 succesvol verkocht.

GO BACK